聯系我們
  • 2038454010
  • 18137171914
當前位置:首頁 >> 自考動態
2019年10月的自考英語練習

 同學們是否還記得,前幾天河南財經學院自考剛發過英語語法的學習?對啊,英語跟別的學科不同之處就是它需要日積月累,指望臨陣磨槍是不行的,所以今天自考河南財經學院又帶來了英語的練習題,同學們做做試試。除此之外,河南財經學院自考網建議同學們每天背一定量的單詞,看一定量的英文書籍,能每天練習習題更好。


第一題:Mother's Day is a special day for everyone! We use this day to honor our mothers all over the world! ______ It is held on the second Sunday of May in many countries, such as Australia, Canada and the United States. It is held exactly three weeks before Easter Sunday in the United Kingdom. Sundays are usually non-school and non-working days in these countries.
   
 A、She wanted to memory her mother, Ann Jarvis. 
 B、When is the earliest Mother's Day celebration 
 C、Many families begin Mother's Day with breakfast in bed. 
 D、Mother’s Day falls on different days in different the countries. 

【正確答案】 D
【答案解析】 答案是D。首段前兩句話點名了文章的主題是關于母親節的。要選擇正確的空格內容,首先要判定空格后面出現的it指的是什么。通讀首段,不難發現,it指的是不同國家母親節的日子。縱覽各選項,只有D選項最符合上下文語境。

第二題:Johnson was _______ unknown before running for the presidency.
   
 A、visibly 
 B、visually 
 C、vertically 
 D、virtually 

【正確答案】 D
【答案解析】 本題考查(形近的)副詞詞義區分。譯文:事實上,約翰遜在參選總統職位之前是個無名人士。A 顯然,明顯地 B 外表上,直觀地 C 垂直地,直立地 D 實際上,事實上

第三題:In order to produce high quality products, the Tasmanian government understands the need for getting high quality irrigation equipment at all times, such as travelling irrigators(灌溉車), pumps and other irrigation tools, which are the key to the success of the growers. It is also no wonder why irrigation equipment makers and suppliers are making much money in the region. ______
   
 A、They play a key role in meeting the needs of the farmers. 
 B、Through the years, people there have come up with long-term solutions that mainly focus on developing or improving its various irrigation systems. 
 C、Travelling irrigators first appeared in the East Han Dynasty in China. 
 D、Next on the list is drip irrigation and spray irrigation. 

【正確答案】 A
【答案解析】 答案選A。此句與上句間具有輕微的因果關系,基本解釋也是總結了上句講到了灌溉設備的制作方和零售商賺錢的原因和意義。

第四題:Country life is better than city life _______ it offers fresh air and noiseless environment.
   
 A、in that 
 B、as that 
 C、as for 
 D、in which 

【正確答案】 A
【答案解析】 本題考查復合句。句意為:鄉村生活好過城市生活,因為它空氣新鮮且環境無噪音。in that 是復合連接詞,只在一定的句式中使用。也可以用作一個固定詞組。A 在于,原因是,在…方面;C. 關于,至于,舉例:I like the country better in that it is closer to nature. 我更喜歡鄉村,因為它更接近自然。

第五題:Once upon a time there was a rich village. The wealthiest of the villagers decided to hide a huge lump(堆) of gold to protect it from robbers. ____
   
 A、A poor old farmer decided to plow the field. 
 B、When you are always ready to share your own things with others, you are doomed to benefit from it. 
 C、And I will receive the honor with the fourth by giving it to the needy. 
 D、So he buried it in a nearby rice field. 

【正確答案】 D
【答案解析】 答案選D。情節推理題。前文講到村民中最富裕的那個人為了防止盜賊偷盜,決定把他的一堆金子藏起來。根據常理思維,下文大抵會涉及到此人是如何保存隱藏自己的金子,D項符合推理。

第六題:I’ve got the order from the boss that the work ________ finished before 5 p.m. today.
   
 A、would be 
 B、be 
 C、will have been 
 D、could be 

【正確答案】 B
【答案解析】 本題考查名詞從句中的虛擬語氣。譯文:我已經從老板那得到指令,這項工作在今天下午五點鐘之前要完成。詳細解答:that引導同位語從句,說明order的內容。同時從句要用虛擬語氣,從句謂語用should+動詞原形的形式,should 可以省略。

第七題:I was searching for just the right word to describe this book; a word that describes something that is perhaps somewhat sad, but in a good way. I couldn’t find quite the right word, but I do know the feeling.
This book does make me feel a bit sad. Sad for the way that childhood passes so quickly, sad for days that go by, faster than we’d like them to. But it also makes me feel the sweetness of these things and helps me remember that childhood imagination, freedom and joy are things that we can carry with us still, long after our days as children have passed.
Which of the following is true about the author’s feeling of the book?
   
 A、It makes him feel sad for his childhood is sad. 
 B、It makes him feel sad because he didn’t remember his happy childhood. 
 C、He couldn’t describe the book, for he doesn’t know the feeling. 
 D、He realizes that childhood imagination, freedom and joy are things that he can carry even when he is an adult. 

【正確答案】 D
【答案解析】 答案選D。細節理解題。 通過本段第二句I couldn’t find quite the right word, but I do know the feeling...可排除C。通過第四句Sad for the way that childhood passes so quickly可以知道他感覺悲傷是因為童年時光匆匆而過,而不是因為他的童年是悲傷的,文中并未提及。所以A不對。同理文中也并未提及他感到悲傷是以為他沒有了童年的回憶,故B也不對。而可以通過最后一句話得出D是對的。

第八題:The conclusion from the study is not definite; it is just ______.
   
 A、tentative 
 B、valid 
 C、technical 
 D、thorough 

【正確答案】 A
【答案解析】 譯文:這項研究的結論不是一定的;它只是試探性的。
試題分析:形容詞詞義選擇題。
詳細解答:A 不確定的、試探性的;B 正當的、有根據的、有效的;C 技術性的、專門技術的;D 徹底的、十足的。

河南財經學院自考網每天都會更新自考咨詢,同學們要多多關注,以免錯過最新動態。

上一篇: 河南財經學院自考:英語語法學習大全  下一篇: 河南財經學院自考:速看!適合自考生考取公務員的專業;

首頁 學院簡介 招生簡章 專業設置 自考動態 自考資訊 報考指南 最新信息 復習資料 資格證書 在線報名 聯系我們
版權所有:河南財經政法大學自考網    技術支持:河南自考    豫ICP備081016845號
Copyright(c) 2001-2017 www.csmitk.icu all right reserverd

幸运飞艇彩票可靠吗